Naujienos

2024-ųjų metų planai

Turiu atsiprašyti visų apsilankančių mūsų svetainėje, kad nebuvote pasveikinti su šventėmis. Priežastis labai paprasta – svetainė buvo nukentėjusi dėl negeros valios veiksmų, jos „prekinės išvaizdos“ atgavimas buvo greitesnis nei funkcionalumo atstatymas.

Esame labai dėkingi UAB „Esensus“ specialistams už operatyvumą ir profesionalumą, jų dėka galime vėl bendrauti, keistis informacija, o šventinį sveikinimą galite rasti mūsų asociacijos ir mano asmeninėje veidaknygėse gruodžio 23 d. įrašuose.

Didelių naujienų neturime. Paskutinę praėjusių metų darbo dieną pirmą kartą Kauno klinikose masyviąją plazmaferezę padarėme daugiafunkciniu aparatu HF440 (žr. nuotrauką), bet tai nėra naujiena, nes filtracines plazmaferezes pradėjome daryti praėjusiame tūkstantmetyje, tam naudojome įvairius hemodializės aparatus bei ilgos trukmės inkstų pakaitinei terapijai skirtus aparatus Diapact CRRT ir Prismaflex.

Norime pasidalinti šių metų planais:

  1. Sausio 11 d. organizuojame nuotolinį darbinį pasitarimą su kompanijos Infomed specialistu Ali Benmansour įvairių plazmos terapijų aparatu HF440 klausimais.
  2. Apsinuodijimų prevencijos savaitė šiemet bus kovo 18–24 d., tačiau visi šių metų renginiai skirti specialistams (renginių visuomenei neplanuojame):
  • kovo 19 d. bendra nuotolinė Lietuvos aferezių ir klinikinės toksikologijos asociacijos bei Lietuvos klinikinės toksikologijos draugijos mokslinė praktinė konferencija,
  • kovo 21 d. Jonavoje kontaktinė mokslinė praktinė konferencija „Asmenybių ir įvykių įtaka klinikinės toksikologijos ir gydomųjų aferezių raidai Kauno regione“ (renginys skirtas LieAKTA nariams). Konferencijos metu paminėsime pirmosios hemodializės Kaune 55-metį, klinikinės toksikologijos tarnybos Kauno klinikose 35-metį, aptarsime avariją G/S „Azote“ ir jos padarinius, prisiminsime savo kolegas, tiek gyvuosius, tiek ir mus palikusius.
  1. Rugsėjo mėn. Nemakščiuose planuojama kontaktinė mokslinė praktinė konferencija (renginys skirtas LieAKTA nariams).
  2. Rugsėjo 17 d. bus Aferezių pažinimo diena, konkrečių planų dar neturime.

Jeigu turėtumėte idėjų dėl rugsėjo mėnesio renginių, būsime dėkingi jeigu jomis pasidalinsite. Lauksime Jūsų pasiūlymų.

Pagarbiai,

Jonas Šurkus

Komentarai yra išjungti