Naujienos

2023-iųjų metų renginių sezonas baigtas: ačiū visiems buvusiems kartu

Per paskutines tris savaites turėjome keturis renginius – vieną nuotolinį ir tris normalius. Spalio 5 d. sezoną vainikavo rudeninis mūsų asociacijos renginys – mokslinė praktinė konferencija Nuo paprasčiausių iki sudėtingiausių gydymo būdų“ Raudonės pilyje. Prieš renginį turėjome galimybę susipažinti su Raudonės pilies istorija ir savininkais, pasivaišinti garsiaisiais kultūros paveldui priklausančiais Sofijos virtinukais bei prisiliesti prie išskirtinės asmenybės, 1830–1831 m. sukilimo dalyvio bajoro Napoleono Ordos gyvenimo ir kūrybos. Istorijos ratas sukasi spirale – kaip ir XIX amžiuje priešas tas pats, o vienybės galėtų būti daugiau.

Pagrindiniai konferencijos metu išnagrinėti klausimai – metalinių svetimkūnių sukelti smulkiųjų gyvūnų apsinuodijimai bei recipiento paruošimas nesuderinamos kraujo grupės inksto transplantacijai iš gyvo donoro. Ačiū šio ir kitų mūsų renginių lektoriams ir dalyviams, be Jūsų dalyvavimo nebūtų prasmės ir galimybių vystyti veiklą. Ateinantys pora mėnesių bus skirti einamiesiems reikalams, apie jų eigą, sėkmes ir nesėkmes informuosime Jus svetainėje ir laiškais.

Negaliu paskelbti pranešimų prezentacijų, todėl Jūsų dėmesiui siūlau Napoleono Ordos eilėraštį ir keletą muzikos kūrinių (atsiprašau dėl youtube transliuojamų reklaminių priedų, bet įdėti įrašų tiesiai į svetainę neturiu teisės):

Noktiurnas (groja Aleksandra Golod)

Polonezas Nr. 10 (groja danų grupė Brevis)

Valsas (groja deja, bet nacionalinis Gudijos orkestras)

 

Malonaus klausymo, pagarbiai,

Jonas Šurkus

Komentarai yra išjungti