Naujienos

Veterinarijos hemodializė pasiekė naują lygmenį (papildyta)

Prieš pora mėnesių sveikinome kolegas su naujos Vytauto Siaurio klinikos atidarymu, džiaugiamės, kad jie turės geresnes sąlygas inkstų pakaitinei terapijai šunims taikyti. Šiandien galime konstatuoti, kad po dviejų metų darbo šioje srityje praktiškai yra pasiektas universitetinės ligoninės lygis – kovo 11 d. veterinarijos gydytojo Vytauto Sabuno vadovaujama brigada pradėjo gydymą hemodializėmis kritiškai sunkios būklės pacientui (babezioze sergančiam šuniui, kuriam liga komplikavosi hemolize, ryškia anemija ir ūminiu inkstų nepakankamumu).

Vytauto Siaurio klinikoje yra visos sąlygos kritiškos būklės pacientams hemodializėmis gydyti – aparatūra, vienkartinės priemonės, vaistai ir tirpalai, leidžiantys individualizuoti gydymą pagal paciento parametrus, rentgeno ir laboratorinė įranga, kurių dėka galima kontroliuoti hemodializės kateterio padėtį ir pačios hemodializės veiksmingumą. Svarbiausia yra tai, kad jeigu reikia, ši pagalba yra prieinama 24 val. per parą.

Dirbusioji brigada už techninę pagalbą dėkinga medicinos technikos inžinieriui Valdui Stoniui.

IMG_3051 for the site

Galime konstatuoti, kad mūsų kolegos sparčiai progresuoja – paskutinysis pacientas (kovo 29 d.) tebuvo 8,2 kg svorio. Džiaugiamės ir sveikiname!

Komentarai yra išjungti