Naujienos

Šių metų renginių sezonas baigtas, ačiū buvusiems kartu

Kaip visada rudenį organizuojame keletą profesinės kvalifikacijos tobulinimo renginių, šie metai taip pat nebuvo išimtimi:

  • Rugsėjo 12 d. Nemakščiuose Aštuonračio muziejuje vyko mokslinė praktinė konferencija Klinikinės toksikologijos įdomybės, o po konferencijos – išplėstinis asociacijos valdybos posėdis, kurio metu suformuota nuomonė Sveikatos apsaugos ministerijos sudaromai tarpinstitucinei darbo grupei dėl Būtinųjų priešnuodžių rinkinio.
  • Rugsėjo 17 d. turėjome nuotolinį pasitarimą su Fresenius Kabi Medicinos įrangos pardavimų ir rinkodaros vadovu Rytų Europai Marcin‘u Iwanczuk‘u ir Baltijos šalių medicinos įrangos srities vadovu Andriumi Bataičiu dėl limfocitų ir kitų kraujo ląstelių surinkimo kraujo frakcionatoriumi Com.Tec techninių aspektų.
  • Rugsėjo 17 d. taip pat vyko nuotolinis seminaras Gydomųjų plazmaferezių reikšmė generalizuotos miastenijos gydyme, skirtas Aferezių pažinimo dienai, kuriame gydytoja neurologė Indrė Banaitytė-Baleišienė ir aš aptarėme generalizuotos miastenijos gydymą ir įvairias plazmaferezes.

Nuotraukų koliaže:

  • Viršuje kairėje – aštuonratis.
  • Viršuje dešinėje – Marcin Iwanczuk, Andrius Bataitis, Rūta Lekšienė ir pačiame kamputyje aš :).
  • Apačioje – seminaro pranešimai ir pranešėjai.

Taip pat dalinamės nuoroda į rugsėjo 12 d. kultūrinėje konferencijos dalyje demonstruotą 1969 metų režisieriaus Rolando Verbos dokumentinį filmą Šimtamečių godos:

https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/5792/dokumentinis-filmas-simtameciu-godos

Malonaus žiūrėjimo.

 

Pagarbiai,

Jonas Šurkus

Komentarai yra išjungti